Brigitte van Bakel M 06 20 49 15 87
praktijk@meridiaantherapie.eu


Vragenlijst ingevuld en dan?

Na een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek worden de kleuren geplaatst. Bij de definitieve plaatsing worden de kleuren vastgezet met een - op allergieën getest - pleistertje. Vaak zijn er tien tot veertien pleistertjes. De kleuren blijven meestal vierentwintig uur op de huid. Dit is de tijd die nodig is om elk orgaan van de in balans gebrachte en geordende levensenergie te voorzien. Het verdient aanbeveling op de dag van de behandeling geen lotions of crêmes te gebruiken. Zeep beïnvloedt de plantenkleuren en het gebruik ervan is daarom tijdens het dragen van de kleuren af te raden. Reken op tenminste 24 uur niet baden of douchen met zeep.


Hoe lang en hoe vaak is behandeling nodig?

De behandeling zelf duurt zo'n veertig minuten, soms wat langer of korter. Te rekenen is op een behandelperiode van minimaal vier tot zes weken. Het lichaam heeft deze tijd nodig om de herinnering aan de lichaamseigen balans te verankeren. Een gemiddeld aantal behandelingen bij niet-chronische aandoeningen is vijf tot zes. Dat is uit te strijken over drie maanden. Soms is met langere tussenpozen behandeling nodig.


Behandeling thuis

Om diverse redenen kan het nodig zijn de behandeling thuis of in een herstellingsoord te laten plaatsvinden, bijvoorbeeld in de eerste periode na een chirurgische ingreep, en voor zolang nodig. Dat vraagt wat voorbereiding van jou. Als therapeut was ik voor en na de behandeling mijn handen met zeep en droog die aan een schone handdoek. Gelieve deze voorafgaande aan mijn komst klaar te leggen. Voor jezelf twee grote handdoeken klaar te leggen, een om op te zitten en de ander als omslagdoek. Een kruk voor jezelf om op te zitten, en een kruk(je) of stoel voor mij. Ik draag eventueel een mondkapje. Dat breng ik zelf mee.

Heel belangrijk: zorg voor een goed verwarmde ruimte zodat je niet afkoelt tijdens de behandeling! En zorg ook dat de ruimte goed geventileerd is met verse lucht van buiten! Kies een rustige ruimte met voldoende daglicht en privacy. Telefoon, bel en muziek uit. Niet eten en drinken tijdens de behandeling. Vraag huisgenoten (en huisdieren) om even in een andere ruimte te blijven.


Powered by: Grav
This site was last updated on
 2023, May 11
All text & images © 2016 B.F.S.A. van Bakel