Brigitte van Bakel M 06 20 49 15 87
praktijk@meridiaantherapie.eu


Bio

De meridiaantherapie van Christel Heidemann leerde ik kennen tijdens de opleiding fysiotherapie. De methode van diagnostiek is systematisch en tastbaar. Heerlijk, daar houd ik van. De behandeling is gericht op het individu en niet op ziektes. Er komt dan geen 'knie' of 'corona' langs, maar een mens die op de een of andere manier de balans in de levensenergie is kwijt geraakt. Ik mag er dan voor zorgen dat deze mens ontdekt dat een bezield lichaam een gezonde plek in de wereld inneemt en helpen om dat opnieuw mogelijk te maken door het lichaam te behandelen met kleur. Een prachtige missie.

Reizen heeft me een rijkdom aan ervaringen gebracht. In Engelse ziekenhuizen maakte ik als fysiotherapeut kennis met de orthopedische chirurgie, reumatologie, longziekten en interne geneeskunde. Later, in de vrijgevestigde fysiotherapiepraktijken in Duitsland en Nederland, was het mogelijk de meridiaantherapie in te zetten. In 2016 koos ik, na een periode van geen therapie geven, wederom voor de zelfstandige meridiaantherapiepraktijk. Handelingen uit de fysiotherapie zoals massage- ademhalings, ontspannings- en bewegingstherapie, evenals hydro-, cryo- en balneotherapie zet ik nu in met het inzicht en de kennis van de meridianen. Van electro(magnetische), korte golf, ultrageluid of andere apparatuur voor therapeutische doeleinden heb ik uitdrukkelijk afstand gedaan. Het doel en de helende werking van mijn behandelingen zijn altijd gelegen in de evenwichtige stroming van de levensenergie.

Ik ben in 1960 geboren in het Limburgse Horst. Nu woon ik met mijn man Gilles van Eeden in Nijmegen. Anna is mijn vierde voornaam. Ik luister zowel naar mijn naam Brigitte van Bakel als naar Anna van Eeden. Omdat ik ook gebouwen ontwerp verdeel ik de tijd zo goed mogelijk. Tot nu toe lukt het om beide passies te blijven volgen.


Beroepsregistratie
 • 2022 - heden, NBMK, Nederlandse Beroepsvereniging Meridiaan- en Kleurentherapie, registratienr. 138 NL
 • 2022 - heden, KPZ Klachten Portaal Zorg, registratienr. 16111 NL
 • 2022 - heden, Register zorgaanbieder bij het Ministerie van Volksgezondheid
 • 2018 - 2023, NWP, beroepsvereniging voor Natuurgeneeskundig Werkende Professionals, registratienr. 1724 NL
 • 2017 - 2018, NOAG, Stichting Nederlandse Orde van Alternatieve Genezers, registratienr. 6511-Aa-16013 NL
 • 2016 - 2017, NBMK, Nederlandse Beroepsvereniging Meridiaan- en Kleurentherapie, registratienr. 169 NL
 • 1993 - 2014, BIG registratie fysiotherapeut

Scholing en werkervaring
 • Meridiaan- en reflexzônetherapie bij grondlegger Christel Heidemann in Freiburg en Badenweiler (DE)
 • Fysiotherapie, diploma Arnhemse Academie voor Fysiotherapie (NL)
 • 2015 - heden, bijscholing westers medisch, vakgericht en intervisies.
  diversen BIJSCHOLING

Powered by: Grav
This site was last updated on
 2023, May 11
All text & images © 2016 B.F.S.A. van Bakel